Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Engin Güngör, Ahmet Ulugün ve Dr.Levent Ceylan T2 eğitimi

2010 yılı için farklı bir konsept ile hazırlanan kulübümüz yelken okulunda bu sezonun ilk eğitim çalışması yağışlı havaya rağmen başarı ile tamamlandı.

Sanayici Engin Güngör, İnşaatcı Ahmet Ulugün ve Dr.Levent Ceylandan oluşan 3 kişilik ekip 17 Nisan Cumartesi günü saat 16 sularında Samsundan gelip hemen Oğuz Özcü ve Burhan Kalemtaş eşliğinde denize çıktılar. Tekne kıyafetleri teknede giyildi. Tüm ekip yapılan uyarılara uygun, soğuğa ve yağmura dayanıklı kıyafetler getirmişlerdi. İlk 1 saat 2-3  kuvvetinde hafif bir poyraz eşliğinde sakin bir seyir yapılırken teknenin ana bölümleri, teknede yönler, arma ve yelkenlerin tanıtımı yapıldı. sonraki 1.5 saat ise oldukça hızlı, keyifli ve T2 Yelkenciliğe giriş eğitimi alan bir ekip ölçüsüne göre oldukça heyecanlı geçti. Çünkü Sinop'un meşhur, bol sağanaklı Gün Batısı 4-5 kuvvetinde esmeye başlamıştı. Eğitimin bu bölümü oldukça yararlı oldu. 

18 Nisan Pazar günü ise ekip tam motivasyon ile saat 9:00 da palamarı çözüp yelkenleri bastı. Hiç durmadan yağan yağmura rağmen yaklaşık 4 mil kadar bir mesafeye önceleri 3-4 sonraları 2-3 kuvvetinde bir karayel eşliğinde gidildi. Dönüşde ise ne yazık ki rüzgar kaldı ve yarı yolda yelkenleri indirip motor basmak zorunda kaldık. Bu yol boyunca seyirler, dönüşler, kontralar uygulamalı olarak anlatıldı , hep birlikte kropi, camadan, izbarço, kazık ve sancak bağları yapıldı ve özel yapım Sinop Pideleri ile kahvaltı edildi.

 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.