Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Kulüp Coğrafyamız

Kuzeyden Güneye 25 milde 2 koy, 1 doğal liman ve 3 barınak.

Kuzey batıda Hamsaroz koyu (42.03'.42''K -35.02'.36''D)
Merkezde Kulüp İskelemiz (42.01'.17''K - 35.09'.20''D)
Güneyde Gerze Limanı (41.47'.52''K - 35.11'.54''D)

Bu koordinatlar arasındaki tüm mavilikler ve kıyılar ve koylar bizim yelkencilik coğrafyamız. Ama Optimistcilerimizi Lasercilerimizi çalıştırdığımız ve yarıştırdığımız bölge her zaman iç liman ve hatta kulüp tesislerimizin hemen önü.


Karadenizde 3 liman var demiş eskiler.
''Temmuz , Ağustos ve Sinop''

Tüm kuzeyli rüzgarlara karşı korunma sağlayan oldukca geniş Güney (iç) limanımız, güneyli rüzgarlarda alargada kalınabilecek Kuzey (dış) limanımız, ve tüm rüzgarlara kapalı Akliman ve Hamsaroz koylarımız Tarih boyunca denizcilere barınma ve korunma sağlamış.

30 yıl önce yapılan Sinop, yeni yapılmakta olan Demirciköy ve 5 yıl önce tamamlanan Gerze balıkcı barınakları ise tekneleri tüm rüzgarlara karşı koruyan ve bağlama olanakları sunan deniz yapıları. Tüm koy ve barınaklar 3.5 m su kesimine kadar tüm teknelerin rahatca girebilmesine uygun.

   

Güzel sevdasız , Sinop Rüzgarsız kalmaz !
Sinop'ta senenin 350 günü eser hava. Çoğunlukla Karayel üfler bir taraftan, Keşişleme cevap verir karşısından. Poyraz kendini arada sırada gösterir ama yukarıda biryerlerde sıkı esiyor olduğundan bize ölü denizleri gelir onlarda iç limana giremezler. Yıldız ve Kıble nadiren eser ama 2-3 saat sonrasında çoklukla yıldız Karayelde , Kıble ise Keşişlemede karar kilar. Çoğunlukla geç sonbaharda ve kışları 5 belki 6 kez lodos yoklar iç limanı. En çok 2 gün eser ortalığı karıştırıp gider.  

  

Karstan Kayakcı, Erzurumdan Atlet, Sinop'tan Yelkenci...
Yelken sporu için en uygun koşulların bir araya geldiği bu coğrafya, kulübümüzün en büyük hazinesi. Senenin her döneminde rüzgarlı ve güvenli ve temiz bir limanda yelken yapabiliyor olmamız tüm eksiklere ve maddi olanaksızlıklara rağmen kulübümüzü Ülkemizin büyük imkanlara sahip kulüpleri ile birlikte yarışta tutmaya ve sporcularımızın iyi neticeler alabilmesine imkan sağlıyor.

 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.