Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Tarih/Coğrafya

Kulüp Coğrafyamız
Merkezde Kulüp İskelemiz (42.01'.17''K - 35.09'.20''D) olmak üzere , kuzey batıda Hamsaroz koyu (42.03'.42''K -35.02'.36''D) ve güneyde Gerze Limanı (41.47'.52''K - 35.11'.54''D) arasındaki tüm mavilikler ve kıyılar ve koylar bizim yelkencilik coğrafyamız.
Kulüp Tarihçemiz
Sinopta denizciliğin ve yelkenciliğin tarihi kuşkusuz çok çok eski çağlara, bu güzel kentin Kuzey Anadolunun en önemli ticaret limanı olduğu dönemlere, Helenistik çağa, hatta daha da öncesine dayanmaktadır. Ancak bizim konumuz daha çok yelken sporu ve yatcılıkla ilgili olduğundan tarihte çok da eskilere gitmemiz gerekmiyor.
Anı Fotografları / Eski yelkencilerimiz
Şehrimizin yelken ve deniz kültüründe önemli yer tutan ve bir kısmı aramızda olmayan büyükler. Kulübümüzün eski sporcuları. Eski tekneler ve yelkenliler.
Anı fotografları / Simin ARIKAN
Anı fotografları / Ali Vehbi Üstün
Anı haber ve fotoları / Gülsün Dağlı
Anı Fotografları / Okan Alpar
Bu Albümde yer alan fotografların tümü Okan Alpar'ın arşivinden ve tabiki çoğunluğu 13 le ilgili, rahmetli Akın Ağabey ile ilgili. Okan ağabeye bu çok değerli fotografları bizlerle paylaştığı için teşekkürler.
Anı Fotografları / İsmet Ülgen
Bu kıymetli fotografları eski albümlerden bulup çıkarıp taratmak üzere komodorumuz Turgut Kavak'a veren İsmet Ülgen ağabeye teşekkür ediyoruz.
Anı Fotoları / Zuhal- Vural- Seval Etyemez arşivi
Anı fotoları / Osman Onur
Kulüp Restorasyonu, Yat Yanaşma Rıhtımı İnşaatı
Bu bölümde 1995 yılında kulüp tekrar kurulup çalışmaya başladıktan sonra Tesislerde yapılan çalışmalar ve Yat yanaşma rıhtımının inşaat aşamalarından fotograflar yeralıyor.
Sinop Valiliği Tanıtım Videosu
 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.